Tesla si Google se lupta de ceva vreme pentru a lansa cele mai avansate vehicule. Iata insa ca o companie mica din Franta, numita Navia, a pus la vanzare prima masina comerciala fara sofer. In aceasta saptamana, Navia a anuntat ca vehiculul cu zero emisie de particule este disponibila in Statele Unite.

Esti pasionat de tehnologie? Intra acum pe Smart Nation si poti castiga premii!

Poate ca masina celor de la Navia nu are designul celor de la Tesla sau interiorul masinilor BMW, dar realizarea celor de la Navia va deschide oportunitati pentru urmatoarele inovatii din domeniu.

Lansat la CES la Las Vegas, masina poate avea pana la 8 pasageri si costa in jur de 250.000 de dolari. Masina este una electrica si poate atinge o viteza maxima de 12,5 mile pe ora si foloseste lasere aflate pe bord care detecteaza obstacole, nu GPS-ul.

Compania sustine ca aceasta masina este diferita pentru ca este una "inteligenta si prietenoasa cu mediul inconjurator". Interesant este ca masina poate fi chemata de oameni cu ajutorul smartphone-urilor sau de pe calculatoarele de acasa. Dupa ce ai urcat in ea, un touchscreen e folosit pentru a selecta destinatia. De asemenea, nu foloseste sine astfel ca poate merge pe orice fel de teren.

Deocamdata, se asteapta ca masina sa fie utilizata in aeroporturi, campusuri universitare, stadioane si arene.