Google isi propune sa realizeze o inventie care sa schimbe lumea: un microcip care sa fie incorporat in creierul utilizatorilor. Deocamdata, de acest artificiu tehnologic vor beneficia persoanele cu handicap, spun cei de la Google, insa nu e exclus ca, pe viitor, astfel de gadgeturi sa fie incorporate in mintea fiecarui pamantean.

Scriitorii de science fiction au prezentat adesea tema cyborgilor sau "organismelor cibernetice", creaturi biologice imbogatite cu ajutorul unor implanturi tehnologice. Aflati la granita dintre realitate si stiintifico-fantastic, cyborgii fac parte din sfera tehnologiilor inovatoare. Iata cum poti vedea lumea cu alti ochi si alte lentile (high-tech), pe SmartNation.ro

Google experimenteaza acum si cu Glass, o pereche de ochelari care sa ne ajute sa vedem altfel lumea si sa ii ajutam si pe altii sa o descopere prin ochii nostri. Google isi mizeaza viitorul pe noul seviciu care va folosi informatiile pe care le detine despre utilizatorii inregistrati, pentru a anticipa nevoile lor in mod automat si pentru a le prezenta exact ceea ce isi doresc.

Ultima ambitie a gigantului se refera chiar la patrunderea in mintea utilizatorilor folosind instrumente de cautare pentru a citi gandurile lor si pentru a lucra apoi la indeplinirea nevoilor acestora prin trimiterea rezultatelor direct catre microcip-urile implantate in creierele oamenilor.

Ben Gomes, vicepresedinte la Google a declarat pentru The Independent ca viziunea sinistra de sondare este departe de a fi o fantezie sci-fi.

"Trebuie sa facem acest lucru in creier foarte bine pentru a face interactiunea posibila. Suntem nerabdatori sa se intample asta, dar piesele de tehnologie trebuie sa se dezvolte", spune Gomes.