Cei de la Samsung au anuntat primul telefon cu ecran curbat iar cei de la LG vor lansa un telefon cu ecran flexibil - iata alte tehnologii care pot aparea anul viitor

Tehnologia avanseaza rapid iar in materie de inovatii in lumea smartphone-urilor continua. Cea mai mare problema pentru majoritatea posesorilor de telefoane de ultima generatie isi doresc insa rezolvarea unei mari probleme - autonomia bateriei. Iata 5 tehnologii pe care ar trebui sa le vedem in 2014, una fiind o rezolvare pentru aceasta problema.

Daca ai idei de tehnologii inovatoare, inscrie-le in concursul Smart Nation! Poti castiga multe premii.

- Dezvoltarea tehnologiei amprentei. Dupa ce cei de la Apple au inclus amprenta care parte a iPhone 5S, aceasta tehnologie va fi cu siguranta adoptata si de ceilalti producatori de telefoane.

Cu siguranta aceasta tehnologie va fi dezvoltata si in alte arii iar laptopurile vor adopta si ele tehnologia amprentei.

- Mai mult NFC. Desi cei de la Apple refuza in continuare sa implementeze tehnologia Near-Field Communication, aceasta tehnologie s-a extins din cen in ce mai mult, fiind posibila efectuarea de cumparaturi prin sistem wireless. Acesta este insa doar inceputul - NFC poate fi folosit la scara mai mare. Se va putea seta telefonul, de exemplu, ca atunci cand esti la cinematograf sa se mute automat pe modul silent sau cand intri in masina sa se activeze imediat bluetooth-ul si sa se conecteze la sistemul hands-free.

- GPS-ul va omori mai putina baterie - cercetatorii de la Microsoft se pare ca au gasit un mod prin care GPS-ul sa nu mai afecteze bateria prin sistemul cloud. Cu alte cuvinte, cand GPS-ul este pornit, el sa trimita rezultatele catre telefon iar acesta nu va mai munci pentru a analiza toate datele direct

- Smartphone-uri si mai inteligente - telefoanele devin din ce in ce mai conectate la viata noastra. Nu va mai dura mult pana cand acestea vor putea analiza toate informatiile pe care le primeste de la noi. Un exemplu - telefonul are acces la calendar si stie ce planuri avem. Daca am combina asta cu hartile in timp real si traficul, telefonul va putea sa te anunte inainte de o intalnire care e cea mai simpla si rapida metoda pentru a ajunge la timp.

Deja am vazut inceputul unei astfel de aplicatii prin Google Now, dar in 2014 vom vedea o integrare si mai mare in Android si iOS avand in vedere sistemul prin care GPS-ul nu va mai afecta bateria atat de drastic.

- Incarcarea prin wireless - aceasta este cu siguranta tehnologia cea mai asteptata. Cele mai noi telefoane Nokia, precum Lumia 920, folosesc deja incarcarea telefonului prin wireless. Astfel, incarcatoarele pot sa dispara iar posesorii de smartphone-uri nu isi vor mai face mari probleme ca au uitat acasa incarcatoarele

Sursa: Tech Digest

Share articol: