Televizoarele inteligente sunt din ce in ce mai cautate de romani. Producatorii de pe piata estimeaza ca anul acesta, 1 din 3 televizoare vandute va fi inteligent. De altfel, cei de la Samsung anuntau ca o treime dintre televizoarele vandute in 2012 sunt Smart. Romanilor le plac in special modelele care au o diagonala intre 30 si 32 de inch, echivalentul a 76-81 cm, insa multe persoane se indreapta spre dimensiuni mai mari, de 40 de inch, mai spune studiul.

Posibilitatile sunt nelimitate atunci cand ai un Smart TV, pe care poti sa-l conectezi la o multime de gadgeturi

81,64% din romani, interesati sa foloseasca Smart TV-ul pentru a naviga pe Internet

Potrivit studiului online, la care au participat 5.150 de persoane din mediul urban cu varste intre 22 si 55 de ani, 81,64% din respondenti au declarat ca sunt interesati sa foloseasca Smart TV-ul in principal pentru a naviga pe Internet, 66,69% pentru video on demand si 58,4% pentru a avea acces la aplicatii. Aproximativ 10% din cei care au participat la studiu erau si detinatori de televizor inteligent.

Europa pare sa stea ceva mai bine decat noi la acest capitol. Televizoarele inteligente au ajuns cam in o treime din locuinte. Potrivit unui studiu realizat de Concentra Marketing Research, reiese ca 34% din germani au Smart TV. Britanicii, in schimb, nu par sa fie in pas cu tehnologia. Doar 21% din ei se bucura de avantajele unui televizor inteligent.

42% din francezi au Smart TV

Alte tari au descoperit, insa, avantajele tehnologiei. In Franta, Smart TV-urile sunt in 42% din case, in Turcia in 40%, iar in Polonia in 36%. Italienii au televizor inteligent in proportie de 28%, iar in Spania si Olanda rata de adoptie a acestei tehnologii este de 26%.

Studiul mai arata ca aproape toti cei care au un Smart TV l-au conectat la Internet si il folosesc pentru a naviga.

Cercetarea a cuprins 1000 de locuinte din Germania si 7000 din celelalte 8 tari.