Daca esti mereu in pas cu tehnologia, esti si pretentios atunci cand vrei sa iti alegi un telefon. Si niciodata in oferta producatorilor n-ai gasit exact produsul care sa iti convina. Poate ai vrut un telefon cu procesor puternic, dar nu te-a interesat camera foto. Sau poate ca ai vrut o baterie sanatoasa, fara sa iti doresti un spatiu de stocare imens.

Ei bine, a aparut telefonul total customizabil, deocamdata doar in faza de concept, dar poate ca nu va mai trece mult timp pana cand o companie curajoasa din domeniu se va apuca de treaba.

Telefoanele vor fi tot mai inovatoare. Iata smartphone-ul care controleaza roboti, pe portalul SmartNation de la UPC

Ideea ii apartine lui Dave Hakkens. Telefoanele modulare se asambleaza precum piesele de LEGO si poti sa-ti alegi singur ce camera foto sau ce procesor iti doresti. Iata un scurt filmulet care povesteste care este ideea din spatele acestui concept.

Un telefon "din bucati" este bun si atunci cand vrei sa faci un upgrade. Sa spunem ca a aparut o camera foto mai buna, si vrei sa o schimbi pe cea existenta. In loc sa dai banii pe un gadget in care noua camera sa fie incorporata, platesti doar micuta piesa, pe care o inserezi in cateva secunde in telefon.

Upgrade-ul la un astfel de aparat seamana foarte bine cu upgrade-ul la un calculator obisnuit, la care schimbi, de exemplu, placa video cu una mai performanta.