Aplicatii, site-uri si continut media online, toate acestea pot ajunge pe televizorul de acasa cu un nou dispozitiv de la Sony: Bravia Smart Stick. Gadgetul, oarecum similar Chromecast lansat de Google, functioneaza doar pe televizoarele companiei japoneze.

Tu ce gadgeturi smart ai in casa? Iata cum iti poti transforma locuinta intr-una inteligenta, pe portalul Smart Nation de la UPC.

Un al doilea inconvenient al Bravia Smart Stick ar fi pretul: 149,99 de dolari, de patru ori mai mare decat cel al gadgetului de la Google. Smart Stick este pus in vanzare si cu o telecomanda care are un touch pad si un microfon pentru comanda vocala.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, utilizatorii televizoarelor Bravia vor putea sa "imparta" ecranul pentru continut media si internet, ambele putind fi accesate simultan. Sony nu a anuntat inca o data de lansare a gadgetului in Statele Unite sau Europa.

Cei de la Sony vor trebui sa faca eforturi pentru a demonstra ca gadgetul lor e mai bun. Chromecast de la Google, un mic dispozitiv care se introduce in mufa HDMI a televizorului, va costa numai 35 de dolari.

Dispozitivul functioneaza cu iOs sau Android, iar pe laptop cu un browser Chrome. Muzica si clipurile vor fi trimise prin wireless spre Chromecast si apoi vor fi vizionate pe ecranul televizorului.

Noul gadget va fi o concurenta serioasa pentru Apple TV, care costa 99 de dolari.