In domeniul retelelor de socializare, Facebook face legea. Site-ul lui Mark Zuckerberg numara in jur de un miliard de utilizatori activi si ai avea tendinta sa crezi ca aproape toti tinerii au cont, pun poze si scriu comentarii.

In realitate, multi dintre utilizatori se simt coplesiti de cantitatea de informatii neimportante care li se afiseaza atunci cand deschid Facebook si au cautat o alternativa. Si aici intra in scena retelele sociale nisate, mai mici, dar mai prietenoase cu utilizatorii.

Astfel de comunitati sunt create si de tinerii romani, care vin cu idei de tehnologii inovatoare, pe SmartNation.ro.

 

Si pentru ca de Twitter, Linkedin, Pinterest sau MySpace stie toata lumea, iata cateva retele sociale mai putin cunoscute, dar grupate dupa interese comune ale utilizatorilor:

 

fotolog.com

Un site foarte popular in America de Sud. Este una dintre primele retele de socializare de pe Internet cu fotografii. Are aproximativ 50 de milioane de utilizatori, insa mai putini din Europa. Este un site interesant pentru ca aici posteaza artisti, fotografi sau graficieni.

Qzone.com 

Aceasta retea sociala are in jur de 500 milioane de utilizatori si domina China si Coreea de Sud. Este un fel de mix intre Facebook si Myspace. Utilizatorii sunt incurajati sa tina jurnale si bloguri, sa posteze fotografii si sa asculte muzica. Reteaua Qzone atrage in special persoanele intre 18 si 24 de ani. Ea este detinuta de portalul Internet Tencent, din Shenzhen, care are si varianta chinezeasca a lui Yahoo! Messenger, serviciul QQ.

aNobii.com

Este o retea sociala care vizeaza persoanele pasionate de carti. Poti sa intri si sa discuti cu oameni interesati de aceleasi volume sau acelasi tip de literatura. Reteaua este detinuta de o companie sustinuta de cateva edituri celebre, intre care Harper Collins, Penguin si Random House. Dupa ce iti faci cont, vei avea si un profil si poti sa le arati celorlalti ce titlu citesti sau care sunt autorii tai preferati.

Yelp

Fondata in 2004, aceasta retea te ajuta sa gasesti firme locale, precum restaurante, saloane de infrumusetare sau magazine. Utilizatorii pot sa caute review-uri despre aceste locuri, sau pot sa-si scrie parerea dupa o astfel de experienta. Fiecare mica afacere poate sa isi faca un profil cu poze si mesaje de la utilizatori.

Flixter

Este un serviciu combinat, care reuneste atat partea de retele sociale, cat si partea de filme. Ca utilizator, poti sa spui care sunt filmele tale preferate, poti sa descoperi noi productii cinematografice si sa discuti cu persoane interesate de aceleasi pelicule. Flixter poate fi integrat in profilul tau de Facebook.

Odnoklassniki

In teritoriile in care se vorbeste rusa exista reteaua Odnoklassniki, care are in jur de 50 milioane de utilizatori. Numele ei se traduce prin colegi de clasa, si are exact rolul de a reuni prieteni si fosti colegi. Odnoklassniki este al 7-lea cel mai vizitat site din Rusia si al 60-lea din lume. Reteaua de socializare este centrata pe fotografii.

 

Tu pe ce retele de socializare ai cont? Lasa-ne parerea ta la comentarii!