Nu mai ai rabdare pana vine Mosul cu cadourile? Nicio problema! Ca in fiecare an, americanii de la NORAD lasa deoparte probleme cu apararea nationala si isi indreapta radarele catre Polul Nord. Tinta vizata are aproximativ 1,70m, peste 150 kg, a fost vazuta anul trecut intr-un costum rosu si se pare ca floseste un vehicul traditional, tras de reni. Unul dintre reni are si un dispozitiv rosu pentru iluminare.

Asadar, copiii care nu mai pot de nerabdare, pot sa-i vada traseul lui Mos Craciun aici sau pe Facebook, cu ajutorul tehnologiei care schimba Craciunul. Contrar traditiei, cei de la NORAD spun ca anul acesta Mosul isi incepe calatoria in lume in Pacificul de Sud. Prima tara vizitata e Noua Zeelanda. Urmeaza apoi Australia, Japonia, Asia, Africa, Europa, America de Nord si America de Sud. “El va hotari traseul, ca de fiecare data. Noi doar il urmarim”, glumesc americanii.

Traditia NORAD a inceput inca din 1955, cand un ziar a publicat o reclama in care ii invita pe copii sa-l sune pe Mos Craciun. Redactorii au gresit insa numarul si au dat unul de la North American Aerospace Defence Command.Decat sa riste sa superre sute de mii de copii, generalii americani au dat ordin operatorilor sa le spuna copiilor ca l-au localizat intr-adevar pe Mos Craciun.