Geniile de la Google isi propun sa revolutioneze lumea tehnologiei nu doar prin crearea unor softuri inteligente, care sa ne ajute sa facem ordine in mormanul de informatii numit Internet, ci si sa rezolve problemele grave ale omenirii. Una dintre cele mai mari provocari din arena tehnologiei, crearea unor roboti asemanatori oamenilor, pare inca de domeniul stiintifico-fantasticului, avand in federe faptul ca unele dintre cele mai avansate creatii robotizate ale momentului, ASIMO si Aibo, abia reusesc sa se deplaseze.

Robotii sunt doar unul dintre planuri. Afla cum putem avea gadgeturi controlate cu puterea mintii de pe platforma Smart Nation. Daca ai idei de gadgeturi care pot schimba lumea, poti sa le inscrii in concurs!

Unul dintre sefii operatiunii de amploare a Google este Andy Rubin, unul dintre creatorii Android. Specialistul a mai lucrat in domeniul roboticii pentru Google si Apple, astfel ca pare persoana potrivita pentru acest job.

Cei de la Google nu se aventureaza sa spuna data la care robotii vor arata ca oamenii si vor putea sa mearga la serviciu in locul nostru. Pur si simplu compania crede ca poata sa faca bani daca investeste in acest domeniu care e posibil sa se dezvolte spectaculos pe parcursul anilor care urmeaza.

Cei de la Google stiu ca robotii pe care ii vor face vor ajunge intai la firme, si abia apoi la consumatorii de rand. Compania nu a divulgat insa prea multe lucruri despre planul sau. 

Divizia aceasta a Google a lucrat in secret in ultimele luni si a cumparat mai multe companii specializate in tehnologii care le permit robotilor sa detecteze obiectele in jur sau sa gaseasca un drum.