Google a lansat recent noul Nexus 5, odata cu Android 4.4 KitKat. Pana cand vom vedea noul sistem de operare si pe restul telefoanelor cu Android va trece mult timp, pentru ca e disponibil deocamdata doar pe LG Nexus 5. Mai intai, Android 4.4 va fi folosit in ROM-urile custom. Producatorii de telefoane vor scoate un update dupa mult timp de asteptare, din cauza numeroaselor teste si optimizari pe care trebuie sa le faca.

Vrei mai multe ponturi din tehnologie sau ai o idee pe care vrei sa o pui in practica? Intra pe platforma Smart Nation!

Daca nu esti insa dispus sa astepti prea mult si nici sa iti schimbi sistemul de operare, poti sa ii dai telefonului tau o fata noua cu aplicatiile native din noul Android KitKat. Comunitatea XDA Developers s-a miscat repede si a pus la dispozitie cele mai importante aplicatii instalate pe Nexus 5, iar cei de la AddictiveTips au facut o lista a acestora. Acestea pot rula pe orice dispozitiv care foloseste Android Jelly Bean. Versiunile 4.2 si 4.3 sunt cele mai compatibile. Android 4.1 pune mici probleme, mai ales in cazul noului launcher. Inainte de a le instala, bifeaza optiunea care-ti permite sa instalezi aplicatii si din alte surse. (Setari - Securitate - Bifeaza "Surse Necunoscute").

LAUNCHER

Noul Launcher vine cu modificari de aspect, noi imagini de fundal si integrare mai buna a Google Now. Trebuie sa stii ca este posibil  sa nu functioneze pe toate telefoanele cu Jelly Bean, in special pe cele care ruleaza versiunea Android 4.1. Aceasta procedura e recomandata utilizatorilor putin mai avansati si celor care si-au facut deja root la telefon (Atentie! Daca faci root, iti pierzi garantia). 

Inainte de toate, ar fi bine sa faci un backup complet al telefonului, ca sa eviti orice problema. 

  • Descarca arhiva Google Experience Launcher. Arhiva contine: PreBuiltGmsCore.apk (Google Play Services 4.0), Velvet.apk (Google Search), GoogleHome.apk (Launcher-ul propriu-zis). Extrage aplicatiile si instaleaza-le in ordinea de mai sus.
  • Apasa butonul Home. Daca launcher-ul KitKat nu da nicio eroare, il poti folosi linistit. Totusi, nu-l seta ca launcher implicit pana nu esti sigur ca totul merge asa cum trebuie. E posibil ca imediat dupa ce il pornesti, Google Search sa iti dea eroare si force-close. In cazul asta, poti urma aceste instructiuni.

 

CAMERA SI GALERIE FOTO

Acestea formau o singura aplicatie, in versiunile anteroare de Android. Acum, Google le-a separat. Nu sunt schimbari majore, in cazul noii camere foto si nici in cazul noii galerii, in afara unor optiuni noi disponibile pentru imbunatatirea imaginilor.

 

GOOGLE PLAY

Desi nu fac strict parte din Android, Google Play Books si Play Games au primit si ele cateva imbunatatiri. Noile versiuni nu sunt insa cu mult diferite de cele anterioare.

 

CEAS SI TASTATURA

Noul ceas renunta la culorile indraznete pe care le-am vazut in versiunea Android 4.3. La fel, tastatura a primit mai multe imbunatatiri si o gramada de emoticoane noi.

 

QUICK OFFICE si GOOGLE KEEP

Incepand cu KitKat, QuickOffice va fi editorul office implicit pentru Android. Documentele tale pot fi stocate acum in Google Drive, iar procesul de deschidere si editare a acestora a fost imbunatatit. Si Google Keep a primit imbunatatiri, insa interfata vizuala a ramas aproape neschimbata, cu exceptia colturilor usor rotunjite.

 

EMAIL SI CALENDAR

Noua aplicatie pentru mail seamana acum cu Gmail. A fost actualizata dupa mult timp in care am asteptat cateva imbunatatiri. Calendarul a fost si el actualizat, dar fara a se interveni prea mult la interfata.

 

HANGOUTS

Noua aplicatie Hangouts a primit, in sfarsit, mult-asteptata integrare cu serviciu de SMS. Daca vrei sa trimiti sms-urile in acest mod, il poti activa din optiunile aplicatiei.

 

GOOGLE MAPS si STREET VIEW

Android KitKat vine cu o noua aplicatie Maps. Imbunatatirile nu sunt insa si de ordin grafic, nici in cazul noului Street View.


WALLPAPER-ELE ANDROID 4.4 KitKat

Da click pe wallpaper-ul preferat, pentru a-l putea descarca la dimensiunea originala. 

Sursa: Addictive Tips