Daca ti-ai luat un iPhone 6 e bine sa te gandesti cat mai putin la mica avere pe care ai cheltuit-o pentru el. E mult mai productiv sa gasesti lucruri cool pe care poti sa le faci cu el. 

Iti spunem aici 11 lucruri pe care poti sa le faci cu un iPhone 6 si noul iOS 8.1 pe care poate nu le stiai. Am folosit descrierea optiunilor de pe un telefon setat pe limba romana. Daca ati pastrat engleza suntem convinsi ca gasiti echivalentul lor.

1. Spune-le prietenilor unde esti

Poti direct din aplicatia de mesaje sa le trimiti prietenilor locul unde te afli. Apasa in coltul din dreapta sus pe "Detalii" si apoi aveti optiunea "Trimiteti localizarea dvs actuala". Tot de acolo puteti sa "Partajati localizarea dvs. temporar" cu un prieten, pentru o ora, pentru toata ziua sau pe perioada nedeterminata. In tot acest timp prietenul va avea acces la localizare ta.

2. Incarca mai rapid cu incarcatorul de iPad

Un iPhone 6 poate fi incarcat fara emotii si mai rapid cu un incarcator de iPad. Specialistii spun ca nu vei strica bateria telefonului. Teoretic, un iPhone 6 Plus se incarca 100% in doua ore cu un incarcator de iPad

3. Raspunde la un mesaj fara sa iesi din aplicatie

Inevitabil vine momentul in care primesti un mesaj cand esti intr-o aplicatie din care n-ai vrea sa iesi. Cu iOS 8.1 poti raspunde mesajului fara a parasi aplicatia. Centrul de notificari este acum interactiv. Trage in jos centrul de notificari din partea de sus a ecranului si scrie raspunsul in micutul camp de text pe care il vei avea la dispozitie acolo cand ai primit un mesaj!

4.  Afla ce-ti consuma bateria

Inevitabil va veni si momentul in care ti se va parea ca bateria se descarca prea repede. Din fericire acum, cu iOS 8, poti monitoriza exact ce aplicatii consuma bateria, chiar si atunci cand nu sunt folosite. Trebuie doar sa intri in Configurari - General - Utilizare - Utilizare baterie. Vei vedea acolo ce a consumat cel mai mult in ultimele 24 de ore si in ultimele 7 zile ca sa stii ce sa folosesti mai putin cand bateria e pe terminate.

5. Ascunde fotografii

Daca, dintr-un motiv greu de inteles, vrei totusi sa pastrezi in telefon fotografii... personale, pe care nu vrei sa le vada, din greseala, si altcineva cand se uita prin telefonul tau - acum ai o metoda sa le ascunzi. Tine apasat pe o fotografie si apoi apasa pe optiunea "Ascundeti". Fotografia nu va mai aparea in "Colectii, Momente si Ani", ci doar in folderul "Ascunse".

6. Nu deranjati

Precum la hoteluri, acum puteti si pe telefon sa cereti sa nu fiti deranjat. Asta stiati, dar acum ne referim la oprirea alertelor sonore pentru mesaje primite de la anumiti oameni. In aplicatia de Mesaje, cand dialogati cu cineva, selectati din nou din dreapta sus "Detalii" si activati "Nu deranjati". Optiunea e utila cand asteptati mai multe mesaje din partea unei persoane si nu vreti sa va sune in continuu telefonul.

7. Scanzeaza automat cardul

Cand cumparati ceva online in Safari nu mai trebuie neaparat sa completati manual toate datele de pe cardul de debit/credit. Puteti acum scana cardul cu ajutorul camerei foto a telefonului! Optiunea va aparea automat deasupra tastaturii. Selecteaz-o si tine cardul in fata camerei foto si va scana automat datele de pe card!

8. Recupereaza fotografiile sterse

Daca ai sters din greseala fotografii sau pur si simplu te-ai razgandit in privita unora sterse, acum poti sa le aduci inapoi din folderul "Sterse recent" aflat in Albume. Fotografiile sunt pastrate acolo timp de 30 de zile inainte de a fi sterse definitiv.

9. Treci pe alb-negru

Poti trece telefonul in modul alb-negru daca ti se pare interesant. Nu exista beneficii concrete, nu vei economisi baterie, dar arata cool. Optiunea se afla in Configurari - General - Accesibilitate - Tonuri de gri.

10. Fotografii care se auto-distrug

Pe modelul Snapchat, acum poti trimite si din Mesaje fotografii care sa se stearga singure dupa un timp. Cand trimiti un iMessage, tine apasat butonul de Camera din stanga-jos - aplicatia Camera se va activa automat, iar fotografiile si video-urile trimise astfel prin iMessage se vor auto-distruge dupa doua minute de la livrare.