Shefinds.com a strâns câteva sfaturi utile pentru posesorii de iPhone care s-au trezit peste noapte că telefoanele lor nu mai sunt la fel de performante cum și-ar dori. Principalul motiv pentru care acest lucru se întâmplă pleacă însă de la setările din telefon, nu de la hardware. 

Dacă ești sigur că bateria telefonului este încă bună, dar iPhone-ul tău nu mai este la fel de rapid, atunci a venit vremea să intri în Settings și să faci următoarele schimbări:

1. Nu amâna upgrade-urile de sistem

Este primul sfat pe care orice producător de smartphone-uri și de sisteme de operare îl oferă clienților. În ciuda faptului că un sistem de operare mai nou poate să utilizeze mai multe resurse, atâta timp cât telefonul tău se află în gama de produse care pot folosi noul sistem de operare, upgrade-ul este obligatoriu. De multe ori, îmbunătățirile sistemului de operare aduc și optimizări importante de consum, un factor care prelungește durata de viață a unui telefon. Așadar, intră la Settings în iPhone, la General - Software Update și pune On pentru setare „Automatic Updates”.

2. Încearcă să reduci din efectele grafice ale telefonului

Uneori nu le poți avea pe toate, mai ales dacă modelul tău de smartphone este mai vechi. Efectele grafice de pe un device pot fi spectaculoase, însă în același timp pot încetini telefonul. Pe iPhone, din Settings, intră la General, apoi Accessibility, apasă pe „Reduce Transparency”, revino la meniul anterior și setează pe On opțiunea de „Reduce Motion”.

3. Elimină task-urile din fundalul telefonului

La fel cum se întâmplă și cu PC-ul, atunci când ai prea multe file de Chrome deschise, același lucru este valabil și la un telefon care efectuează în fundal mai multe task-uri decât ar fi normal. Acestea consumă multe resurse și nu sunt neapărat importante. Intră în „iTunes & App Store”, oprește Muzica, Apps și Updates în secțiunea de Automatic Downloads, revino apoi la setări și oprește Background App Refresh.