In aceasta seara, Apple va anunta mult asteptatul telefon iPhone 5. Noul model va avea cel mai probabil un ecran mai mare si cu siguranta o serie de facilitati si imbunatatiri semnificative.

Vor fi insa unele functii pe care nu le vom regasi pe noul iPhone. Jurnalistii de la Forbes au realizat un top de 5 pozitii cu 5 astfel de functii:

1. Slotul microSD. Cardurile microSD maresc capacitatea spatiului de stocare. Cu o astfel de facilitate, multi dintre potentialii cumparatori se vor orienta catre modelul mai ieftin cu un spatiu de stocare mai mic.

2. Portul USB. Apple foloseste propriul tip de conector, ce aduce avantaje si din comercializarea accesoriilor. Un conector universal USB nu ar limita acest avantaj.

3. Ecran 3D. Un astfel de display ar fi mai mult pe placul gamerilor si mai mia putin al utilizatorilor obisnuiti. Coreenii de la LG au lansat un de smartphone cu ecran 3D, dar care nu s-a bucurat de prea mare succes.

4. Ecran foarte mare. Este de asteptat ca noul iPhone sa aiba un display de 4 inch, insa nu de dimensiunile concurentilor de 4,7 sau 4,8 inch, precum Galaxy S III, One X sau Razr HD.

5. Baterie "schimbabila". Producatorii renunta la aceasta facilitate pentru a reduce dimensiunle telefonului, in special grosimea.

Compania americana va prezenta astazi mult asteptatul iPhone 5. Evenimentul va avea loc in aceasta seara la San Francisco in Statele Unite, incepand cu ora 20:00 si va putea di urmarita LIVE pe www.yoda.ro si pe www.stirileprotv.ro.