Pentru cei care au ultimele modele de iPhone - XR, XS și XS Max, dar și de iOS, funcționalitățile s-au diversificat și au făcut ca utilizarea să fie foarte prietenoasă.

Cum rareori te poți pune la punct cu toate noutățile imediat după ce au fost lansate, te ajutăm cu câteva funcții secrete din iPhone extrem de utile.

1. Funcția Do Not Disturb în funcție de locație

Dacă ești la film, la o întâlnire sau într-o ședință importantă la locul de muncă, funcția Do Not Disturb poate fi extrem de eficientă, ca să nu te deranjeze nimeni cu mesaje mai puțin importante.

Pentru că de multe ori poți uita că o ai activată, Apple a dezvoltat un truc simplu prin care poți selecta să nu te deranjeze nimeni atâta timp cât ești în acea locație.

Mergi în Control Center, selectează butonul de DND și apasă pe el folosind funcția 3D touch, de unde poți selecta să nu te deranjeze nimeni atâta timp cât locația ta va rămâne neschimbată.

2. Rearanjarea aplicațiilor pe ecran

Știi cum se aranjează aplicațiile de iOS pe ecran. Apeși pe o iconiță până când încep toate să se miște, apoi o poți muta peste altă aplicație ca să faci un folder.

Există însă un truc prin care poți să faci mai repede un folder, mutând din prima mai multe aplicații. Tot ce trebuie să faci este să ții apăsat cu un deget pe o aplicație, până când încep toate să se miște, iar apoi să selectezi cu un alt deget celelalte aplicații care să intre în folderul nou.

3. Mai mult volum în boxe

Boxele de iPhone nu sunt tocmai cele mai puternice de pe piață, însă există un truc prin care poți crește volumul peste nivelul maxim pe care îl poți obține din butoanele fizice. Mergi la setări și muzică, apasă pe EQ și selectează „Late Night”.

4. Notificări în foldere de aplicații

Când ai mai multe aplicații într-un folder, poate fi destul de frustrant să deschizi mereu folderul ca să vezi de unde sunt notificările afișate în ecran. Folosind funcția 3D Touch, poți apăsa pe folder, iar toate aplicațiile vor fi listate acolo direct.

5. Timer pentru muzică sau filme

Dacă îți place să adormi ascultând muzică sau uitându-te la filme pe telefon, poți să pui telefonul să închidă aplicațiile după un anumit interval de timp. Folosește-te de funcția de ceas, de unde poți selecta opțiunea ”When Timer Ends”.


Urmărește știrile zilei, pe ProTv Plus: