Nu numai vechimea unui smartphone poate să-l încetinească, ci și documentele din el. Unele aplicații, volumul prea mare de date și modul în care îl utilizezi zilnic sunt câteva dintre motivele pentru care smartphone-ul tău nu va mai funcționa după doi ani la fel ca în prima zi.

Iată ce lucruri trebuie să ștergi din telefonul tău, pentru ca acesta să meargă mai bine:

1. Fișierele vechi

Dacă îți folosești telefonul personal și pentru locul de muncă, mai mult ca sigur că acesta va fi plin de documente de care nu te vei mai folosi prea curând după ce le-ai descărcat. Șterge, așadar, toate PDF-urile pe care le ții fără niciun sens în telefon și care îți ocupă foarte mult spațiu.

2. Date și documente

Când vorbim despre acestea, ne referim în primul rând la istoria din browser, cookies, logări, cache-ul, fotografii și clipuri care s-au adunat în timp în telefon. Întră la Settings, apasă pe General, apoi pe Storage și apoi selectează aplicațiile care îți apar, unde vei avea două opțiuni, Offload App și Delete App. Prima te va lăsa să ștergi aplicații, dar să păstrezi unele date, iar a doua va șterge totul din telefon.

3. Mailurile vechi

Mai ai nevoie de ele? Nu? Atunci de ce le lași să îți ocupe spațiul din telefon? Deschide aplicația de mail și pune toate mailurile vechi la coș.

4. Imaginile și clipurile

Pentru toți utilizatorii, acestea sunt printre cele mai prețioase lucruri pe care le poți avea în telefon, alături de contacte. Nu trebuie însă să le lași să îți ocupe tot spațiul de stocare, pentru că vei avea oricând la dispoziție iCloud.

5. Aplicația de Facebook

Este cea mai dureroasă opțiune, știm. Dar aplicația de Facebook consumă cele mai multe resurse din telefonul tău, iar dacă nu ești un utilizator care chiar are nevoie de această aplicație, poți alege Facebook Lite sau să rămâi la varianta de desktop.


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: