Pana cand producatori precum Apple, Samsung, LG, Nokia sau sony vor reusi sa aduca pe piata telefoane cu baterii indeajuns de puternice incat sa reziste mai mult de 24 de ore de utilizare continua, este treaba utilizatorilor sa invete sa isi salveze si gestioneze mai bine durata de viata a bateriei.

Sunt foarte multi utilizatori care s-au plans ca, dupa ce ca telefoanele se descarca repede, se incarca foarte greu, iar asta inseamna timp pierdut si mobilitate redusa.

Astfel, Mashable a publicat un mic ghid cu 5 "trucuri" destul de simple, dar care luate pas cu pas va vor ajuta sa va incarcati iPhone-ul, in cazul de fata, mai repede.

1. Opriti-va telefonul. In clipa in care va puneti telefonul la incarcat, cel mai bine este sa il inchideti de tot sau sa il treceti in modul Airplane. Asta va opri conexiunea si orice semnal Wi-Fi, iar telefonul se va incarca mult mai repede. Incercati totusi sa nu utilizati telefonul in timpul incarcarii.

2. Folositi un adaptor de Mac, in locul unuia clasic pentru iPhone. Este mai comod sa umblati cu un incarcator prin USB, insa cel de Mac este mult mai performant.

3. Tineti telefonul "la rece". Nu este o reclama la bere, ci un sfat din partea Mashable, care citeaza manualul de instructiuni de la Apple. Caldura dauneaza bateriei, astfel nu trebuie sa lasati iPhone-ul intr-o masina lasata la soare sau chiar direct la soare. Undeva la 22 de grade Celsius este perfect.

4. Mariti viteza incarcarii prin USB. Daca este singura voastra cale de a va incarca iPhone-ul, atunci trebuie sa scoateti toate celelalte cabluri USB din calculator si nu lasati laptopul sau PC-ul sa intre in stand-by.

5. Ultimul sfat tine de intretinerea bateriei. O data pe luna trebuie sa faceti un ciclu complet de consum - incarcare. Asteptati pana cand bateria telefonului ajunge la 0% si apoi incarcati-l la 100%.