Prezentat drept modelul mai accesibil, iPhone Xr costă totuși destul de mult - în jur de 750 de dolari.

Este adevărat însă că specificațiile sunt deosebite, iar diferențele față de modelele premium iPhone Xs și Xs Max sunt destul de mici.

De aceea, experții de la Business Insider recomandă acest model fanilor Apple care vor să-și cumpere anul acesta un nou iPhone.

Iată care sunt cele 9 motive pentru care ar fi mai bine să cumperi iPhone Xr în loc de unul dintre modelele mai scumpe:

1. Prețul este mult mai mic

Principalul argument în favoarea acestui model este prețul mai mic. iPhone Xr costă de la 749 de dolari pentru versiunea cu 64GB și poate ajunge până 899 dolari pentru varianta cu 256GB memorie internă.

În schimb, cel mai ieftin iPhne Xs costă 999 dolari în versiunea cu 64GB. Prin urmare este o diferență de 250 de dolari între cele două telefoane. iPhone Xs Max costă și mai mult - între 1.099 dolari și 1.449 dolari.

2. Este disponibil în mai multe culori

Pentru mulți contează destul de mult și aspectul telefonului, astfel încât vor aprecia să poată alege dintre mai multe variante de culori.

iPhone Xr câștigă și la acest capitol. Este disponibil în 6 culori diferite: negru, alb, galben, roșu, albastru, coral.
În schimb, iPhone Xs și Xs Max pot fi comandate în doar 3 versiuni de culoare: argintiu, auriu și gri.

3. Are un ecran mai mare ca iPhone Xs

Ca dimensiune, iPhone Xr este situat între cele două modele premium. Are ecran LCD de 6,1 inci, mai mare ca ecranul OLED de 5,8 inci de la iPhone Xs.

4. Camera frontală și sistemul FaceID sunt identice

Nu există nicio diferență între camera frontală și sistemul de autentificare facială de la cele trei modele de iPhone. Toate au FaceID și o cameră frontală de 7MP.

5. Camera foto este la fel de bună ca la iPhone Xs

Deși iPhone Xr are pe spate o singură cameră foto, nu una duală, ca iPhone Xs, specificațiile camerei sunt aproape identice. Senzorul este de 12MP, cu stabilizare optică a imaginii, Smart HDR, Mod Portret, Portrait Lightning și diferite efecte speciale care pot fi obținute.

Singura diferență este practic la capitolul zoom, pentru că iPhone Xr nu are senzor telefoto. Astfel, iPhone Xr are doar zoom digital 5x, în timp ce iPhone Xs și Xs Max au zoom optic 2x și zoom digital 10x.

6. Procesorul este la fel de bun

Toate cele trei modele de iPhone au un procesor identic, foarte performant: A12 Bionic, dotat cu Inteligență Artificială. Prin urmare, telefonul va funcționa la fel de bine și va fi la fel de rapid ca un iPhone Xs. Procesorul A12 Bionic poate realiza până la 5 trilioane de operații pe secundă.

7. Bateria este mai bună ca la iPhone Xs

Potrivit informațiilor oferite de Apple, bateria modelului iPhone Xr poate rezista până la 16 ore cu o singură încărcare. Asta înseamnă 2 sau chiar 3 ore mai mult ca bateria de la iPhone Xs sau Xs Max, o diferență semnificativă.

8. Are dual-SIM

Toate cele trei modele noi au această nouă specificație: sunt dual-SIM. Astfel, poți avea două numere de telefon, de la doi operatori diferiți, pe un singur aparat. Sistemul oferit de Apple presupune folosirea unui card fizic nano-SIM și a unui card SIM electronic, numit eSIM.

9. Sistemul de operare este identic

Cele trei modele de iPhone vin cu același sistem de operare - iOS12, cel mai nou lansat de Apple. Asta înseamnă că toate vor beneficia de aceleași update-uri imediat ce vor fi disponibile și vor avea acces la App Store.