Inaintea fiecarei lansari a iOS s-a tot spus ca va fi imposibil de spart. Am vazut insa jailbereak-uri aparute si la cateva zile. Asta s-ar putea schimba insa, odata cu lansarea urmatorului sistem de operare al Apple, iOS 9.

Cei din Cupertino lucreaza intens la o noua masura de securitate. Se va numi “Rootless” si va fi valabila pentru iOS si Mac. Principalul sau rol va fi sa previna atacurile malware si sa faca aproape imposibil jailbreak-ul.

Desi e legal, jailbreak-ul a fost declarat motiv de pierdere a garantiei de catre Apple, care a ingreunat acest proces de la o versiune a iOS la alta. Asta nu i-a impiedicat pe entuziasti sa isi faca jailbreak pe iPhone-uri pentru a se bucura de avantajele sale: de la aplicatii interzise pe AppStore pana la functii sau aplicatii care nu sunt disponibile in mod normal.

Apple ar pueta permite insa dezactivarea functiei “Rootless”, dar doar pentru Mac-uri,  conform 9to5Mac. Cat va dura insa pana comunitatea de jailbreak-eri va reusi sa gaseasca o solutie, ramane de vazut. Apple ar putea lansa iOS 9 si Mac OS X 10.11 pe 8 iunie.