Prezentate in urma cu 2 saptamani, telefoanele Pixel si Pixel XL ale celor de Google au parte de review-uri extraordinare din partea celor mai mari publicatii din domeniu. Atat de bune incat pretul actiunilor a crescut de cand acestea au fost publicate.

Titlul celor de la Wall Street Journal spune totul: "Acesta este telefonul cu Android pe care il astepta toata lumea". Articolul continua: "Google a preluat o parte din strategia Apple si a creat cel mai bun telefon cu Android".

Iar cuvantul Android este cheia acestor review-uri. Pentru ca, asa cum Wall Street Journal continua "lupta de pe piata smartphone-urilor s-a terminat. Marea miza acum este in materie de software, de servicii si de ecosistemul de device-uri din jurul lor". Cu alte cuvinte, Pixel are avantajul iPhone-ului - actualizarile sistemului de operare vin foarte rapid.

Cei de la The Verge spun acelasi lucru: "Ambele versiuni de Pixel vin cu procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4GB de RAM si un ecran OLED superb cu culori vibrante. Si un alt lucru important: luna viitoare, Daydream VR va fi lansat si utilizatorii isi vor dori sa aiba un ecran de aceasta calitate.

Pixel este rapid - este sesizabil faptul ca este mai rapid decat Galaxy S7. Numai luand in calcul performanta si este cel mai bun telefon cu Android ce poate fi cumparat. Pentru un telefon Made by Google, acestea sunt asteptarile - este un lucru bun ca atunci cand Google a avut prima data bata in mana, a trimis un home run".

Desigur, exista si critici. Acestea au vizat in primul rand design-ul, considerat "lipsit de riscuri". Bateria este insa superioara celorlalte flagship-uri lansate anul acesta: "rezista mai bine de o zi" dupa cum scriu cei de la 9to5Google. Laude au primit si camera telefonului, dar si noul asistent virtual.