Noul tip de smartphone cu cameră frontală sub ecran îi va ajuta pe producători să scape de artificiile necesare până acum: ecran decupat sau perforat, cameră foto pop-up sau margini groase.

Astfel, camera foto este practic invizibilă, iar telefonul are un ecran perfect. Noua tehnologie este introdusă de Oppo și Xiomi, care s-au lansat în această cursă aproape simultan.

Camera frontală „under-display” nu se observă, fiind ascunsă complet sub ecran. Oppo este primul producător care a prezentat un telefon cu o cameră de acest fel, iar la scurt timp și Xiaomi a venit cu un model similar.

Brain Shen, vicepreședintele Oppo, a scris pe rețeaua socială Weibo că la început noul tip de cameră frontală nu va avea o calitate prea bună, dar acest lucru se va rezolva ulterior.

După doar câteva ore de la prezentarea prototipului Oppo, Xiaomi a arătat un teaser cu o versiune a modelului Mi 9 care va avea cameră frontală sub ecran.

Deocamdată nu știm când vor fi lansate oficial aceste noi telefoane, fiind vorba de prototipuri.

Potrivit celor de la Phone Talks, Xiaomi a primit recent un brevet pentru o inovație de acest fel. Tehnologia se bazează pe două zone ale ecranului ce permit trecerea lumini, care ajunge astfel la senzorul foto amplasat dedesubt.