Englezii de la Telegraph anunta ca Apple a finalizat cumpararea firmei PrimeSense din Israel pentru suma de 350 de milioane de dolari. Aceasta firma se ocupa de detectarea gesturilor.

PrimeSense este cel mai bine cunoscuta pentru tehnologia care permite device-urilor digitale sa observe o scena in 3 dimensiuni. Aceasta tehnologie este momentan folosita la Microsoft Kinect.

Achizitia celor de la Apple a amplificat speculatiile ca Apple pregateste propriul device care detecteaza gesturi, zvonurile concentrandu-se pe un mod de a analiza gesturile pentru atat de asteptatul Apple TV.

Purtatorul de cuvant al Apple a fost evaziv in declaratia oficiala: "Apple cumpara companii tehnologice mai mici din cand in cand, si in general nu discutam scopurile si planurile noastre".

Este a 2-a oara cand Apple cumpara o companie din Israel dupa ce in ianuarie 2012 au cumparat Anobit. "Pe langa faptul ca este inca o companie din Israel cumparata de Apple pentru o suma impresionanta, speculatiile sunt numai despre cum va folosi Apple acesta tehnologie" a spus analistul Richard Holway de la TechMarketView.

"Se vorbeste mult despre un Apple iTV controlat prin gesturi. E posibil. Dar sensorul de miscare 3D al PrimeSense ar putea duce la niste aplicatii cu adevarat interesante daca e pusa intr-un iPhone (sau iPad). Desigur, ar putea sa fie folosita si la un iWatch. Ar permite ca tot ceea ce faci sa fie monitorizat si analizat" a mai spus acesta.