Potrivit publicației Huawei Central, compania din China ar putea lua măsuri drastice în urma interdicției colaborării cu  companiile americane.

Miza? Ca orice producător de smartphone-uri cu deschidere pe piețe din Europa și SUA, Huawei are nevoie de licența Google pentru a folosi cea mai nouă variantă de Android.

Altfel, compania din China trebuie să apeleze la versiunea Android open-source, care nu beneficiază de nicio aplicație Google.

Cum Weibo și WeChat nu vor fi prea curând celebre prin Europa, iar Huawei știe acest lucru, compania depinde de modul în care aplicațiile Google vor continua să funcționeze.

Ceea ce este clar în acest moment, pentru posesorii de telefoane Huawei, Google și-a luat angajamentul că va continua să livreze toate update-urile, însă problemele mari apar în cazul modelelor care nu au fost încă lansate.

Huawei Central, o publicație dedicată produselor și serviciilor Huawei, a dezvăluit recent că gigantul chinez și-a anunțat utilizatorii că vor primi banii înapoi pe dispozitivele cumpărate, dacă aplicațiile furnizate de Google și de Facebook nu vor mai funcționa pe telefoanele sau tabletele lor.

Aceasta este doar una dintre măsurile prin care Huawei încearcă să păstreze consumatorii aproape de brand, în ciuda lunilor tensionate care vor urma, din pricina relațiilor reci cu SUA.