O noua amenintare planeaza asupra unui numar de aproape un miliard de smartphone-uri cu Android.  Vulnerabilitatea a fost descoperita de specialistii in securitate de la Zimperium zLabs. E un bug care face parte din Stagefright, portiunea de cod care permite sistemului Android sa redea imagini sau sunete din MMS-uri.

Tot ce trebuie sa faca un hacker e sa trimita un MMS care sa contina exploit-ul respectiv la numarul de telefon dorit si poate obtine controlul asupra telefonului. Singurele telefoane neafectate sunt culmea, cele care ruleaza Android 2.2 sau mai vechi, spune Joshua Drake, de la zLabs.

Cei de la Google au aflat inca din aprilie de aceasta problema si au incercat sa o rezolve. “Le-am spus de aceasta problema si am primit un raspuns in 48 de ore, in care imi spuneau ca au acceptat toate patch-urile pe care noi le-am trimis”, spune Drake. Problema e ca Android este foarte greu de actualizat tocmai din cauza fragmentarii, ceea ce lasa pete 950 de milioane de telefoane vulnerabile la acest patch.