Noul model este realizat in proportie de 97% din metal, iar confidentialitatea informatiilor este asigurata prin  mai multe nivele de securizare, pornind de la senzorul frontal de amprenta si culminand cu un algoritm special de criptare adocumentelor,  imaginilor, contactelor si conversatiilor private, a declarat  Lucian  Peticila, General Manager Allview.

X3   Soul   Plus  are un procesor  Helio   P10   Octa   Core  1.8GHz,   memorie RAM de 4GB si sistem de operare Android™ 6.0, Marshmallow. Memoria Flash de  32GB  poate fi extinsa prin utilizarea unui card microSD de pana la 128GB, in regim Single SIM. 

Conectivitatea 4G Cat6 asigura viteze de doua ori mai mari fata de standardul 4G Cat4, ajungand pana la 300Mbps pentru download. Conectivitatea 4G se realizeaza in standardeleTDD si FDD, alternativ, pe ambele SIM-uri incorporate. 

Display-ul IPS Full HD de 5.5 inci. Touchscreen-ul este integrat in structura display-ului gratie tehnologiei InCell, iar ecranul 2.5D este protejat de zgarieturi prin Corning® Gorilla® Glass 3.  

Utilizatorii  au la  dispozitie un  Spatiu Privat,  unde pot  pastra contactele, mesajele, apelurile, aplicatiile si alte fisiere confidentiale. Toate informatiile din aceasta sectiune sunt criptate printr-un algoritm special, prin care documentelor li se adauga o extensie care nu permite vizualizarea lor nici atunci cand sunt descarcate pe computer sau pe alt dispozitiv. 

Camera  principala  de 13MP este  prevazuta  cu  5  lentile  si  Laser  Autofocus, iar camera frontala de 8MP asigura selfie-uri luminoase chiar si in conditii de iluminare scazuta, gratie functiei Flash screen. 

In premiera pentru dispozitivele Allview,  X3  Soul Plus  pune la dispozitie functia de Infrumusetare video, prevazuta cu 7 trepte, care imbunatateste aspectul utilizatorului in timp real. Aceasta functie poate fi folosita atat pentru camera principala cat si pentru cea frontala. Pretul smartphone-ului  X3 Soul Plus  este de 1.599 lei.