Allview a lansat primul smartphone romanesc cu tehnologie 4G. Allview V1 Viper S 4G, cu modul LTE incorporat, ofera conexiuni cu viteze de pana la 150 Mbps (download) si 50 Mbps (upload), de aproape 10 ori mai mari decat vitezele obtinute de conexiunile 3G. E unul dintre cele mai subtiri telefoane LTE, cu o carcasa de doar 6,9 mm grosime, construita pe un sasiu intern din magneziu.

Telefonul e dual-sim si are un display OGS HD (1280x720), de 5”, protejat de Gorilla Glass. La constructia ecranului a fost folosita tehnologia LTPS, pentru o densitate mai mare a pixelilor si un raspuns mai bun al display-ului. In plus, sistemul CABC poate reduce consumul de energie cu pana la 30%.

Allview V1 Viper S 4G e “motorizat” de un chipset Qualcomm Snapdragon 400, cu un procesor Cortex A7 Quad Core, la 1,2 GHz, GPU Adreno 305, tactat la 450 MHz. si 2 GB memorie RAM. Capacitatea de stocare interna, de 16 GB e aproape suficienta pentru cine nu face poze sau nu asculta muzica. Pentru restul din noi poate fi extinsa cu un card microSD de pana la 32 GB.

Telefonul e perfect pentru cei care vor sa-si faca selfie-uri in cele mai bune conditii. Pentru asta, pe langa camera principala de 8 MP, telefonul are integrat si un blitz Led langa camera frontala de 5 MP. Nici la partea de sunet, V1 Viper S 4G nu sta rau, folosind un difuzor cu tehnologie DTS (Digital True Surround).

Viper S 4G ruleaza Android 4.4.2 Kit Kat si foloseste ambele sisteme de navigatie disponibile: GSP si Glonass. Telefonul e disponibil la precomanda pe site-ul Allview la un pret de 1199 lei.