Amazon Fire Phone, telefonul magazinului online, s-a lansat miercuri seara, in cadrul unui eveniment la care fanii companiei au putut sa il vada pe scena pe seful Amazon, Jeff Bezos.

Smartphone-ul va fi disponibil in SUA din 25 iulie, la preturi de la 199 de dolari si pana la 299 de dolari cu abonament pe doi ani. La liber, telefonul va costa intre 649 si 749 dolari.

Asa cum s-a tot spus, smartphone-ul are Perspectiva Dinamica. Este vorba despre o interfata 3D ce permite schimbarea perspectivei pentru ca ecranul telefonului sa se modifice de parca ai privi printr-o fereastra. Smartphone-ul face asta folosindu-se de cele 4 camere localizate in colturile sale, camere care urmaresc privirea posesorului.

Noul smarthpone are ecran de 4,7 inch de pe care se poate citi foarte bine si la exterior, sustine compania. Ecranul vine cu polarizare circulara, astfel ca imaginea va putea fi vazuta chiar si de catre cei care folosesc ochelari de soare cu polarizare. Displayul este protejat cu Gorilla Glass 3.

Smartphone-ul mai are procesor quad-core la 2,2 GHz, cel mai probabil un Snapdragon 800 de la Qualcomm, scrie gizmodo. La toate acestea adaugam 2 GB de RAM.

Noul Amazon Fire Phone are o camera de 13 MP cu f/2.0, cu stabilizare optica a imaginii si spatiu de stocare nelimitat in cloud, pentru fotografii.

Castile au magneti in partea din spate, si se prind una de alta ca sa nu le pierzi.

Amazon Fire Phone are si o functie numita Fire Fly, cu ajutorul careia poti scana diverse obiecte. Poti indrepta aparatul spre diverse produse pe care aproape le-ai consumat, iar el le va adauga pe o lista de cumparaturi. 

Telefonul poate, de asemenea, sa identifice o piesa care e difuzata si sa iti dea link spre magazinul Amazon. Aceeasi functie este disponibila si in cazul filmelor. 

Noul smartphone face, asadar, cumparaturile de pe Amazon mult mai usor de efectuat.