Posesorii de telefoane Samsung Galaxy S5 si de alte telefoane compatibile cu Android 5.0 din Romania ar face bine sa mai astepte pana sa treaca la noul Lollipop. Noul sistem de operare este disponibil acum si in tara noastra (pe Galaxy S5).

Lansat pe Samsung Galaxy S5 pe 8 decembrie, Android 5.0 Lollipop a venit dupa o luna jumatate in Romania cu un bug urias, aparut la mai multi utilizatori (nu este o problema ce apartine de Galaxy S5, avand loc si pe alte telefoane): atunci cand vorbesti la telefon, risti sa nu fii auzit deloc. Am testat pentru a vedea daca acest lucru se intampla. Dupa un restart al telefonului, a mers mai bine. Persoana de la celalalt capat al firului a inteles cam 20% din cuvinte. Dupa "revenirea la setarile din fabrica", telefonul functioneaza la capacitate maxima.

Android 5.0 Lollipop n-a fost primit prea bine de utilizatori. Multe persoane au raportat buguri.

UPDATE: Yoda.ro i-a contactat pe cei de la Samsung pentru a rezolva aceasta problema. Iata ce ne-au comunicat reprezentantii Samsung: „Android Lollipop pentru Samsung Galaxy S5 a fost verificat de specialistii nostri, este functional 100% si nu prezinta niciun risc pentru telefoanele utilizatorilor. In cazul oricarui update de soft, se recomanda revenirea la setarile din fabrica pentru a se evita orice sansa de incompatibilitate intre sistemul de operare si aplicatiile third party. Acest lucru este recomandat in mod special in cazul upgrade-ului la Android Lollipop deoarece acesta aduce schimbari majore in metodele de instalare si executie ale aplicatiilor.”