Android L, spun cele mai noi zvonuri, ar urma sa se lanseze miercuri, nu printr-un eveniment fastuos, ci printr-o simpla postare pe blog, scrie gsmarena. Aceeasi postare ar urma sa prezinte doua noi gadgeturi, tableta Nexus 9, creata de HTC, si telefonul Nexus 6, care poarta semnatura Motorola.

S-ar parea ca vom vedea doar o postare penru ca Android L nu ar fi inca gata. Cele doua dispozitive vor avea Android L, sistem de operare care va ajunge in scurt timp si la posesorii de telefoane Nexus.

Deocamdata, Google a postat un filmulet in care vorbeste despre numele complet al lui Android L. Vedem drept optiuni "Lava cake", dar si "Lady Finger", "Lemon Drop" si "Lemon Meringue Pie"

Despre Nexus 6 se spune, la bursa zvonurilor, ca va avea cip Snapdragon 805 de la Qualcomm, care vine cu procesor quad-core Krait 450 la 2,65GHz si 3 GB de RAM. Modelul mai include camera de 13MP cu stabilizare optica a imaginii, blitz dual si baterie de 3200mAh, nedetasabila. Ecranul va fi de 5,9 inch, iar rezolutia qHD.

Nexus 9, celalalt gadget pe care il asteptam sa se lanseze, va veni cu ecran de 8,9 inch la 2048x1440p. Specificatiile continua cu cip NVIDIA Tegra K1 pe 64 de biti, si camere de 8MP si de 3MP. Tableta va avea doua difuzoare in partea din fata. Ea va cantari 380 de grame. Ar urma sa existe o versiune cu 16GB de spatiu si Wi-Fi care va costa 399 de dolari. Modelul de 32 GB cu LTE va fi 499 de dolari. Ambele vor avea slot pentru cart microSD.