Tot mai multe persoane din China, care au cumparat iPhone X, se declara ingrijorati de modul ciudat in care functioneaza FaceID.

Desi oficialii Apple dau asigurari ca este imposibil ca o alta persoana sa poata debloca telefonul cu ajutorul acestui senzor, mai multe incidente inregistrate in China trag un semnal de alarma.

Multe persoane au reusit sa deblocheze un iPhone X fara sa aiba dreptul. Anomalia care pare sa fie intalnita mai mult in China i-a facut pe unii utilizatori sa declare ca FaceID este "rasist", deoarece nu poate recunoaste corect persoanele cu trasaturi asiatice.

Cel mai cunoscut caz este al unui copil care a deblocat prin FaceID telefonul mamei sale. Ulterior s-au inregistrat si alte incidente similare, in care erau implicati adulti fara relatii de rudenie intre ei.

O femeie a deblocat un iPhone X al unei colege, chiar de mai multe ori, desi cele doua femeie au trasaturi destul de diferite si tunsori care nu seamana.

Desi au sesizat problema la un magazin Apple si au primit un alt telefon, situatia s-a repetat. Senzorul FaceID pare sa aiba probleme in a deosebi trasaturile asiatice, iar utilizatorii sunt ingrijorati ca telefonul lor ar putea fi folosit in mod neautorizat.

Apple sustine in continuare ca riscul unei deblocari accidentale este de numai 1 la un milion si ca au lucrat cu persoane din intreaga lume, pentru ca sistemul sa functioneze aproape perfect.

Reteaua neurala din spatele FaceID a fost invatata sa respinga tentativele de deblocare neautorizata cu ajutorul unor masti sau poze, scrie Daily Mail.