Cei de la Reuters anunta ca Sony ia in considerare varianta de a abandona industria de telefonie si pe cea de televizoare, incercand sa se concentreze pe piete mai profitabile si mai sigure! Gigantul din Japonia, prin vocea presedintelui executiv, a dezvaluit ca Sony nu va mai cauta cresterea in vanzari in aceste divizii unde sufera din cauza competitiei puternice.

"Strategia incepand din urmatorul an financiar va fi de a genera profit si a investi in progres" a spus CEO-ul companiei, Kazuo Hirai, conform Reuters. Aceasta decizie, spune Hirai, va permite va permite subdiviziunilor Sony sa fie autonome.

Hirai a refuzat sa "scoata din calcul o iesire strategica" din industria de telefonie si din cea de televizoare. Companii precum Apple si Samsung domina pietele unde Sony a avut candva o prezenta puternica. Declinul in market share din ultimii 3-5 ani nu a fost recuperat, in ciuda unor noi device-uri aparute in Vest.

Asadar, Sony se va concentra pe diviziile mai profitabile, precum unitatile PlayStation. Asta ar putea duce la un un salt urias in urmatorii 3 ani. Dar totul vine cu un pret greu pentru companie - mii de oameni au fost concediati; cel mai recent, 2.100 de slujbe au fost taiate in diviza de smartphone.

Compania a suferit si un soc PR dupa atacul cibernetic din finalul lui 2014 - se pare ca acesta a costat Sony Pictures cel putin 15 milioane de dolari.