GSM Arena scrie astazi despre posibilitatea ca telefoanele de top ce urmeaza sa fie lansate in 2015 precum Samsung Galaxy S6, LG G4 sau HTC Hima sa fie lansate cu intarziere. Asta din cauza unor probleme pe care le intampina cei de la Qualcomm cu urmatorul cip, Snapdragon 810.

Cei mai mari producatori de telefoane se bazeaza pe Qualcomm pentru producerea unor cipuri de ultima generatie capabile sa ofere performante la cel mai inalt nivel. Snapdragon 810 este ultimul cip produs de Qualcomm si urmeaza sa fie folosit pe cele mai tari telefoane ce urmeaza sa fie lansate in 2015. Conform raportului celor de la Business Korea, cipul se incalzeste foarte rapid in unele conditii, ceea ce duce la probleme de performanta. Se pare ca ar mai exista si alte probleme la modulul RAM al cipului, dar si buguri la driverele pentru procesorul grafic Adreno 430.

Desi problemele pot fi rezolvate, sunt sanse sa se ajunga la amanarea productiei cipului in masa, ceea ce ar duce si la amanarea lansarii telefoanelor programate pentru primul trimestru din 2015 sau la folosirea altor cipuri.

Cei de la Samsung au un plan de rezerva, si anume folosirea de cipuri Exynos pentru Galaxy S6, insa si aceasta varianta poate duce la amanare. Cei de la Samsung au ales, de exemplu, la Galaxy Note 4 sa foloseasca ambele variante, in SUA fiind folosit Snapdragon 805, in timp ce majoritatea telefoanelor Note 4 din Europa au avut Exynos 7. Diferentele intre cele doua sunt foarte mici, Snapdragon oferind o experienta usor superioara in partea de grafica si gaming, in timp ce Exynos ofera o viteza putin mai buna in ceea ce priveste folosirea aplicatiilor.

Ramane de vazut ce vor alege Samsung si LG, principalii afectati de aceste probleme - daca Samsung are si varianta Exynos, LG nu pare sa se poata baza pe Nuclun, lansat doar in Coreea cu o noua varianta a LG G3 - vanzarile au fost insa sub asteptari, existand multe rapoarte ca procesorul ar avea erori.