Samsung Galaxy S7 se va lansa pe la jumatatea lunii martie, adica dupa targul Mobile World Congress programat intre 22 si 25 februarie. Pe internet au aparut acum detalii despre viitorul smartphone al sud-coreenilor, iar sursele citate sunt "oameni care cunosc bine situatia". Unele lucruri se mai pot schimba, pentru ca inca ar mai fi trei luni pana la marele eveniment.

In ciuda numeroaselor zvonuri care sustin contrariul, s-ar parea ca vor exista doua modele: un Galaxy S7 traditional, cu ecran drept, si un Galaxy S7 Edge, cu ecran curbat pe laterale. 

Una dintre functiile noi ale smartphone-urilor este acel 3D Touch pe care il stim de la iPhone 6S si 6S Plus. Cu alte cuvinte, ecranul va reactiona diferit, in functie de forta cu care apasam. Compania care ar putea sa se ocupe de aceasta tehnologie este Synaptic, scriu cei de la Wall Street Journal.

Urmatoarele smartphone-uri de la Samsung vor avea si USB Tip C, care asigura o incarcare rapida, in 30 de minute, pentru o zi intreaga de lucru. Vom mai gasit si slot pentru microSD, insa doar pe Galaxy S7.

La capitolul design, e de asteptat sa vedem doar mici schimbari fata de generatia precedenta.

Un upgrade va primi si camera foto, care ar trebui sa faca poze mai bune in conditii de iluminare slaba.

Cu semnul intrebarii este scanerul de retina, care apare in anumite relari ale surselor.