Compania AVG, specializata pe solutii de securitate, a strans date de la mai multi utilizatori de Android care au fost de acord sa ofere informatii despre cat de bine se misca aplicatiile, cata baterie consuma si de cat spatiu de stocare au nevoie. Asta pentru ca noi, utilizatorii, sa stim de ce ne merg smartphone-urile incet.

Marea problema este la aplicatiile care isi fac refresh destul de des, lucru care afecteaza puternic performantele telefonului. Facebook, Instagram si BlackBerry Messenger sunt cap de afis aici. 

Cei de la AVG au constatat, de asemenea, ca o multime de aplicatii preinstalate de la Samsung, reusesc sa intervina cu performantele telefonului, pentru ca se incarca in momentul in care pornesti gadgetul.

Cei de la AVG au facut si o lista cu aplicatiile care ne mananca cel mai mult trafic de date. Facebook, Instagram, dar si 9Gag apar in tabel:

Raportul celor de la AVG vorbeste si de spatiul de stocare necesar fiecarei aplicatii in parte. Din nou gasim aici Facebook si 9Gag.