Potrivit Wall Street Journal, producția noilor modele de iPhone va fi întârziată cu aproximativ o lună.

Prin urmare, este posibil ca în 2020 Apple să nu mai poată prezenta oficial noile sale telefoane în luna septembrie, așa cum făcea până acum.

Chiar dacă Foxconn anunță că poate livra la timp telefoanele, altele fabrici care colaborează cu Apple și sunt incluse în circuitul de producție nu vor reuși acest lucru.

Astfel, e posibil să vedem noile modele de iPhone abia prin octombrie sau chiar noiembrie, scrie Daily Mail, citând un raport recent publicat de Goldman Sachs.

Amânarea lansării noilor telefoane nu este singura problemă cu care se va confrunta Apple în acest an.

Este foarte posibil ca numărul fanilor care își vor permite să cumpere un nou iPhone să fie mult mai mic decât în alți ani. Din cauza pandemiei, multe persoane și-au pierdut locul de muncă.

De aceea, Goldman Sachs se așteaptă ca livrările de iPhone să scadă cu aproximativ 36% în al treilea trimestru al acestui an, din cauza carantinei impuse de pandemie.

Apple va lansa anul acesta patru noi telefoane: unul cu ecran de 5,4 inci, două cu ecran de 6,1 inci și unul cu ecran de 6,7 inci. Unele dintre aceste dispozitive vor avea suport 5G.