Apple testeaza ecrane mai mari pentru iPhone si iPad impreuna cu furnizorii de piese din Asia, potrivit unor surse din industrie citate de Wall Street Journal, semn ca gigantul american ar putea cauta sa-si diversifice gama de produse pentru a raspunde cererii, anunta Mediafax.

In ultimele luni, Apple a cerut furnizorilor din Asia prototipuri de ecrane pentru smartphone cu diagonala mai mare de 4 inci si display-uri pentru tableta de aproape 13 inci, potrivit surselor citate.

iPhone 5 are un ecran de 4 inci, iar iPad de 9,7 inci, completate de varianta iPad mini, de 7,9 inci.

Compania a modificat anul trecut in premiera ecranul iPhone, de la 3,5 inci la 4 inci, si a lansat iPad-ul de dimensiuni mai mici.

Contactat de WSJ, un reprezentant al Apple a refuzat sa comenteze informatiile.

Testele derulate de companie impreuna cu furnizorii sugereaza ca Apple cauta modalitati de a satisface necesitatile tot mai diverse ale consumatorilor. Rivalii companiei americane ofera smartphone-uri si tablete de diferite marimi, la preturi puternic diferentiate.

Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri, are o strategie de tipul "de toate pentru toti", acoperind cu produsele sale toate segmentele de pret si categoriile de marime, pentru a atrage cat mai multi clienti.

In primul trimestru al acestui an, Samsung a avut o cota de 33,1% pe piata smartphone-urilor, urmat de Apple cu 17,9%, potrivit datelor Strategy Analytics. Pe piata tabletelor, Apple continua sa domine cu o cota de 39,6% in primele trei luni ale anului, cae insa a scazut de la 58,1% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit IDC. In aceeasi perioada, Samsung a acoperit 17,9% din piata tabletelor, fata de 11,3% cu un an in urma.

"Pe termen lung, vom vedea ecrane touch de toate marimile, deoarece viziunea industriei pentru viitor este sa ofere aceeasi experienta de utilizare pe orice display. Cheia este reducerea costurilor si introducerea de aplicatii convingatoare pentru dispozitive cu ecrane mari", comenteaza analistul IDC Helen Chiang.

Surse din industrie sustin ca Apple se pregateste pentru lansarea unui nou iPad spre sfarsitul lunii iulie. Noua tableta va avea probabil aceeasi marime, de 9,7 inci, dar va fi mai subtire si mai usoara.

Alte surse afirma ca funizorii au inceput inca din luna iunie productia de piese pentru un nou iPhone, care ar urma sa fie lansat spre sfarsitul lunii august.