Gigantul vrea să acapareze zona mid-range, segment pe care domină Huawei și Samsung. 

Apple pregătește primul telefon mid-range de la lansarea lui iPhone SE, care ar putea fi lansat în primăvară, relatează Nikkei, citat de The Verge. Sursele susțin că gigantul își dorește să recapete din cota de piață pierdută în teritorii precum China sau India, în fața rivalilor Huawei, Samsung și chiarXiaomi. 

Noul model ar putea fi similar lui iPhone 8, smartphone cu un ecran de 4,7 inci, lansat în 2017. Cel mai probabil, viitorul dispozitiv mid-range va avea un display LCD și „cam aceleași componente” precum flagship-urile Apple din acest an. Detalii anterioare sugerează că ar putea avea un modul foto cu o singură camera pe spate și 128GB spațiu de stocare. 

De-a lungul timpului, criticii companiei au precizat că Apple trebuie să producă un model de maximum 299 de dolari pentru a putea avea ceva de spus pe o piață ca India, una dintre cele mai puternice din lume. iPhone SE a avut un preț de 399 de dolari în martie 2016, atunci când s-a lansat. Acesta s-a vândut în 40 de milioane de unități, iar producția a fost sistată în 2018. 

Share articol: