Apple a iesit victorioasa in cea mai recenta confruntare cu Samsung, in nesfarsitul razboi al patentelor. Un tribunal american a hotarat acum ca Samsung nu ar fi trebuit sa foloseasca anumite patente la gadgeturile sale. Este vorba despre anumite feature-uri precum celebrul slide to unlock, autocorrect si quick links.

Razboiul dureaza din 2011, dar aceasta batalie a inceput acum un an, cand un juriu din California a decis ca Apple sa primeasca 120 de milioane de dolari de la Samsung, pentru violarea unor patente. Era mai putin decat sperau americanii sa obtina de la sud-coreeni. 

Dupa victorie, Apple a cerut ca Samsung sa nu mai aiba voie sa foloseasca respectivele tehnologii, insa juriul a fost impotriva. Compania din Cupertino a facut apel la decizie, iar acum tribunalul a decis in favoarea ei. 

Cei de la Samsung au declarat pentru Bloomberg: "Vrem sa asiguram milioane de clienti loiali ca toate smartphone-urile noastre de top, care sunt dorite si iubite de clientii americani, vor ramane la vanzare si disponibile pentru servicii de suport clienti in Statele Unite ale Americii".

Compania a continuat prin a spune ca investeste mult in inovatie, in a le oferi clientilor sai servicii de top.

Telefoanele care au fost marul discordiei sunt Galaxy S II si Note II. Scoatelea lor de pe piata n-ar influenta prea mult vanzarile Samsung, pcmag.