Recent, Apple a recunoscut ca incetineste telefoanele mai vechi, prin intermediul softului. Motivul oficial: prin aceasta masura este protejata bateria, care altfel nu ar face fata si ar duce la blocarea telefonului.

Multi considera insa ca aceasta este doar o scuza, pentru a face presiuni asupra clientilor sa cumpere modele mai noi de iPhone.

Deja au fost inregistrate opt plangeri impotriva Apple, din partea unor clienti revoltati de aceasta practica.

Acum, compania si-a cerut oficial scuze, intr-un mesaj publicat pe site. Pe langa scuzele prezentate clientilor, compania precizeaza ca nu a incercat niciodata sa afecteze vechile telefoane in mod intentionat.

Precizeaza ca incetinirea unor modele de iPhone a inceput in urma cu un an, cand a fost lansata versiunea iOS 10.2.1.

Acest soft reducerea riscul de blocare a vechilor modele iPhone 6, 6s si iPhone SE, dar totodata le incetinea functionarea, insa Apple nu a urmarit sa obtina acest lucru, reducerea performantei fiind doar un efect nedorit.

Ulterior, masura a fost aplicata si pentru modelele iPhone 7, prin softul iOS 11.2.

Incercand sa recastige bunavointa clientilor suparati de procedura, Apple anunta ca le ofera posibilitatea de a cumpara o baterie noua pentru vechile modele de iPhone, la pretul de numai 29 de dolari, fata de 79 de dolari, cat costa initial.

Oferta este valabila tot anul viitor, incepand cu sfarsitul lunii ianuarie.

Totodata, compania promite ca anul viitor va lansa o noua versiune de software, astfel incat clientii sa vada mai clar cum este afectata performanta telefonului si in ce stare se afla gadgetul lor.