Potrivit jurnaliștilor americani de la Forbes, care au obținut informații de la analistul Ming-Chi Kuo, Apple va desființa modelul iPhone X/XS/11 de 5,8 inch și îl va înlocui cu urmașul lui iPhone SE, care va avea specificații demne de un flagship.

Conform informațiilor obținute, noul model va avea un display de numai 5,4 inch în diagonală, specificații de top, iar datele Apple susțin această schimbare prin modul în care consumatorii se raportează la produse.

Principalul motiv pentru care Apple vrea să își schimbe gama este asemănarea prea mare între un telefon de 5,8 inch și altul de 6,1 inch, care se pot „canibaliza” între ele.

Astfel, Apple încearcă să ofere două soluții clare pentru două nevoi precise ale userilor: cine vrea un telefon mare are o opțiune, cine vrea un model mai mic, dar de top, are de asemenea ce să aleagă.

Un avantaj pe care compania americană îl va avea în fața rivalilor de pe piață este modul în care alți producători au abordat problema telefoanelor de mici dimensiuni.

Singurul care se apropie calitativ de ceea ce Apple își propune acum este Google Pixel 3, de 5,5 inch. În rest, toate telefoanele de aceste dimensiuni au fost ignorate și lăsate la urmă pe lista priorităților companiilor producătoare de pe piață.