Potrivit Bloomberg, Apple ar fi cerut in secret furnizorilor sai de componente sa realizeze piese pentru Face ID la o calitate inferioara, pentru ca iPhone X sa poata fi gata la timp.

Concret, raportul scrie ca „Apple a cerut furnizorilor sa reduca acuratetea pentru tehnologia de recunoastere faciala, pentru ca piesele sa fie  mai usor de produs”.

Conducerea Apple a raspuns insa la aceste acuzatii, pe care le considera „complet false”. Astfel, nu va exista nicio modificare privind acuraterea tehnologiei Face ID.

Posibilitatea ca o alta persoana sa poata debloca telefonul prin Face ID ramane de numai 1 la milion, asa cum a fost anuntat in cadrul evenimentului de prezentare.

Din pacate insa, acesta nu este singurul zvon neplacut privind problemele cu tehnologia Face ID. Este posibil ca stocurile din acest an pentru iPhone X sa fie mult mai mici fata de cerere.

De altfel, chiar si co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a declarat recent ca nu are incredere ca tehnologia Face ID va functiona corect de la bun inceput, motiv pentru care deocamdata nu vrea sa cumpere un iPhone X.