Informația vine de la surse care lucrează cu furnizorii Apple din Asia. Potrivit acestora, noua serie de iPhone nu va mai avea funcția 3D Touch, care era foarte apreciată, fiind  rapid și ușor de folosit.

Utilizatorii foloseau tehnologia sensibilă la atingere 3D Touch ca să aducă rapid Quick Actions în meniul de aplicații sau pentru a vedea e-mailuri sau linkuri în preview, fără să fie nevoie să le deschidă, prin opțiunea Peek and Pop.

Experții se întreabă de ce vrea Apple să renunțe la 3D Touch, deși tehnologia funcționa atât de bine. Motivul ar fi legat de prețul mare al motorului taptic dedicat, care permite această funcție.

Astfel, Apple va face economie la componente, iar în plus va putea folosi spațiul câștigat prin eliminarea acestui motor pentru a introduce o baterie mai mare, spre exemplu.

Schimbarea nu va afecta succesul noilor modele de iPhone, scrie Forbes. Modelul iPhone XR nu are această funcție și este totuși cel mai bine vândut model.

În loc de 3D Touch, telefonul are Haptic Touch, care este însă o funcție mai limitată și poate fi activată printr-o apăsare îndelungată a ecranului.

Prin urmare, cel puțin din acest punct de vedere, noile modele din seria iPhone 11 vor veni cu o tehnologie inferioară celor de anul trecut.

Foto: Phone Arena