Mutarea sugereaza ca grupul american incearca sa-si diversifice furnizorii in contextul duelului dur cu gigantul sud-coreean pe piata electronicelor.

Surse apropiate situatiei, citate de WSJ.com, au afirmat ca Apple a crescut comenzile pentru chip-uri de memorie de la compania sud-coreeana SK Hynix, insa Samsung va continua sa produca microprocesoarele pentru iPhone-ul care ar trebui sa fie prezentat saptamana viitoare.

URMARESTE LIVE TEXT PE WWW.STIRILEPROTV.RO SI WWW.YODA.RO LANSAREA IPHONE 5, PE 12 SEPTEMBRIE

"Comenzile Apple catre SK Hynix pentru memorii RAM si chip-uri de stocare au crescut in ultimele luni", a afirmat una dintre surse.

Reprezentantii Apple, Samsung si SK Hynix au refuzat sa comenteze informatiile.

Samsung, principalul competitor al Apple pe piata smartphone-urilor, este in acelasi timp cel mai mare furnizor de componente al companiei americane. Pe langa chip-uri de memorie si microprocesoare, Samsung vinde Apple ecranele tabletelor iPad.

Noul iPhone este echipat cu ecrane produse de Sharp si Display Inc. (Japonia) si LG (Coreea de Sud), care folosesc o tehnologie diferita fata de cea a Samsung, potrivit unor suse apropiate situatiei.

URMARESTE LIVE TEXT PE WWW.STIRILEPROTV.RO SI WWW.YODA.RO LANSAREA IPHONE 5, PE 12 SEPTEMBRIE

Apple a invitat presa la un eveniment care va avea loc miercuri, 12 septembrie, iar surse apropiate companiei sustin ca este vorba despre lansarea noului iPhone, cel de-al saselea model.