Apple vrea sa scape lumea de unul din cele mai enervante lucruri aparute de cand am inceput sa folosim telefoanele mobile: casuta vocala. Compania din Cupertino are si o solutie. Siri ar putea transcrie mesajele lasate in casuta vocala.

Apple lucreaza in momentul de fata la un nou serviciu, iCloud Voicemail. Acesta va folosi Siri pentru a transcrie mesajele vocale, care vor aparea utilizatorilor de iPhone sub forna de text.

Noua functie nu e deocamdata disponibila decat catorva testeri apropiati de companie. E prea devreme sa o vedem lansata odata cu noul iOS, asa ca cel mai probabil am putea sa o vedem disponibila  incepand cu iOS 10.

Pe langa transcrierea mesajelor vocale, iCloud Voicemail ar putea sa si raspunda la telefon in locul tau si sa transmita apropiatilor alesi de tine informatii despre unde te afli si de ce nu poti raspunde. Ideea e aplicata deja de Google, care are serviciul Voice. Transcrierile mesajelor lasate in casuta vocala sunt insa disponibile doar pentru limba enegleza si sunt trimite prin e-mail.  Spre deosebire de Goole, noul serviciu care va fi oferit de Apple nu necesita un cont separat, ci doar un iPhone, un numar de telefon si un cont de iCloud.

Din pacate, cel mai probabil in Romania vom avea mult de asteptat pana sa vedem implementata acest serviciu, avand in vedere faptul ca si la momentul actual, Siri are functii limitate pentru Romania, iar recunoasterea limbii noastre a fost lasata mai la urma de dezvoltatorii diverselor servicii de acest gen.