Prima mare categorie se referă la posibile dispozitive pliabile proprii, pe care le-ar putea dezvolta gigantul, iar cea de-a doua la un întreg portofoliu de tastaturi smart care s-ar putea concretiza în viitor.

Device-uri cu ecran și strat protector pliabile

În august 2018, Patently Apple a postat un raport de documentare referitor la obținerea de către Apple a brevetului pentru dispozitive pliabile.

Telefoanele piabile au ținut agenda celor mai importante evenimente din industrie în acest an, iar Huawei și Samsung sunt producătorii care au deschis lista inovațiilor în domeniu, cu toate că au existat și probleme sau controverse legate de aceste smartphone-uri.

Modelele pentru care Apple a obținut dreptul de producție sunt dispozitive electronice cu o regiune flexibilă sau care poate fi îndoită. Mai exact, componentele sunt integrate într-un device cu un display și un strat protector care sunt special create pentru a se îndoi.

Cel din urmă ar putea fi construit din sticlă, safir sau zirconiu, pentru a oferi protecție display-ului în cazul unui accident.  Stratul flexibil de deasupra va oferi, de asemenea, protecție pentru ecran și în zonele în care se poate îndoi.

În general, un dispozitiv electronic pliabil poate fi folosit pentru a acoperi diferite nevoi. De exemplu, în formatul său complet desfășurat poate fi mult mai util dacă utilizatorul are nevoie de o suprafață mai mare a ecranului.

În brevetul Apple se poate observa un dispozitiv pliat și apoi desfășurat. Pentru ca un asemenea produs să fie viabil, inginerii Apple și-au pus la bătaie toate abilitățile pentru a găsi materialele potrivite.

Un întreg portofoliu de tastaturi smart pentru Apple

În 2012, au apărut zvonuri referitoare la eforturile Apple de-a primi brevet de realizare pentru o întreagă linie de produse, iar recent s-a descoperit că gigantul vrea să dezvolte o serie de tastaturi smart.

Unele dintre idei sunt ilustrate în fotografia de mai jos, care arată că Apple plănuiește să adauge în producția sa un trackpad sau să lanseze un tip de tastatură pentru utilizatorii care folosesc frecvent Apple Pencil.

Sursa foto: Patently Apple