Apple incepe sa testeze apele realitatii virtuale. Compania a inregistrat recent un patent care detaliaza un dispozitiv pentru realitate virtuala asemanator Google Cardboard. Cererea pentru patent a fost depusa inca din 2008 (la doar un an dupa lansarea primului iPhone), dar abia acum a fost aprobata de Oficiul American pentru Patente si Marci Inregistrate.

De aici si pana la ochelarii de realitate virtuala e drum lung. E chiar posibil sa nu ii vedem niciodata pusi in vanzare, dar asta inseamna ca Apple e interesata de domeniu, inca de pe vremea cand Steve Jobs traia.

Concepul de baza seamama cu Gear VR, propus de Samsung. Vorbim de o pereche de ochelari in care iti poti introduce iPphone-ul si un controller extern cu care sa poti naviga mai usor, daca nu te obisnuiesti cu sistemul de motion tracking. Conform PatentlyApple, dispozitivul se poate conecta la camera iPhone-ului si foloseste senzorii acestuia  la fel ca si Oculus Rift, ochelarii VR care se bucura de un succes nebun printre dezvoltatori