Vanzarile de iPhone-uri n-au mers grozav in ultimul trimestru, insa compania Apple sustine ca cererea pentru telefoanele sale este mai mare ca niciodata.

CEO-ul Tim Cook a declarat chiar ca in prezent se inregistreaza cea mai mare rata de trecere de la Android la iOS, scrie Business Insider.

iPhone 6 si 6 Plus au ecrane mai mari decat smartphone-urile precedente, astfel ca Apple acopera cu ajutorul lor o noua categorie. Se stie ca utilizatorii Android isi doresc ecrane mai mari, iar noile iPhone-uri se potrivesc mai bine cerintelor lor.

Vestea este buna pentru Apple in contextul in care analistii spuneau ca nu mai este loc de crestere pentru compania americana. 

Datele celor de la netmarketshare.com sustin informatiile facute publice de Tim Cook. Cifrele arata ca in luna iunie 2015 a crescut cota de piata a iOS pe segmentul mobil (telefoane si tablete), in timp ce Android coboara usor.

In iunie, Android are o cota de piata de 51,04%, in scadere cu o jumatate de procent, in timp ce iOS se lauda cu 40,83%, in crestere cu aproape doua procente. Celelalte sistem de operare au, impreuna, in jur de 8% din piata.