In 2018, Apple va lansa patru noi modele: iPhone SE 2, iPhone Xs (de 5,8 inci), iPhone Xs Plus (de 6,5 inci) si un iPhone de 6,1 inci.

Conform analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, cel mai apreciat model va fi cel de 6,1 inci, care va asigura aproape jumatate din vanzarile de iPhone din 2018, scrie Phone Arena.

Asta deoarece modelul de 6,1 inci va fi mai ieftin decat celelalte, va costa in jur de 700 - 800 de dolari, ca pret de pornire. Va fi probabil un telefon mid-range, cu o singura camera foto principala si va avea ecran LCD, nu OLED.

De asemenea, modelul nu va avea sistemul 3D Touch, care permite actionarea unor comenzi prin apasarea ecranului.

Aceasta optiune a fost introdusa in 2015, la iPhone 6s si 6s Plus, iar de atunci este prezenta pe toate modelele de iPhone, mai putin pe iPhone SE, care este un telefon ieftin.

Totusi, noul model va fi deosebit, pentru ca ecranul va avea tehnologie Full Active, care permite existenta unor margini extrem de subtiri, de numai 0,5 mm. Astfel, telefonul va avea display 18:9 si o rezolutie de 2,160 x 1,080 pixeli (vezi foto).

Prin urmare, este posibil ca telefonul sa aiba un aspect similar cu iPhone X, aproape fara margini si posibil cu un mic decupaj al ecranului, pentru camera TrueDepth a sistemului de recunoastere faciala.

Noul iPhone de 6,1 inci va diferi de celelalte si prin materialul din care va fi realizat. Astfel, el va avea carasa din aluminiu, la fel ca iPhone 8, in timp ce versiunile premium vor fi facute din otel.

Primul iPhone care va fi lansat anul acesta va fi iPhone SE 2, iar celelalte modele vor fi prezentate in septembrie sau octombrie.