Anul viitor, Apple va lansa si un iPhone cu camera foto tripla pe spate. Modulul va avea camere de 12MP si stabilizare optica a imaginii, astfel incat pozele vor fi mult mai clare.

Raportul Yuanta Securities a fost redactat in urma unei discutii cu furnizorul Largan Precision, care fabrica lentile pentru Apple.

Daca gigantul american va lua decizia de a introduce aceasta camera tripla, cu siguranta pasul va fi facut si de rivalii Samsung si Huawei (acesta din urma are deja un smartphone premium cu camera tripla - Huawei P20 Pro, dar am putea oferi aceasta specificatie la toate modelele urmatoare).

In prezent, iPhone X si iPhone 8 Plus au camere foto duale pe spate. Avantajele unei camere triple sunt insa numeroase.

Modulul ar putea fi folosit pentru multe functii, spre exemplu pentru a obtine o calitate mai buna a fotografiilor in conditii de lumina slaba. De asemenea, va fi util pentru a asigura efecte deosebite de camera si pentru aplicatii de Realitate Augmentata.

Totodata, camera tripla va aputea oferi un zoom mai puternic, de 5x fata de 2x, cat este in prezent.

Raportul Yuanta nu este primul care dezvaluie aceasta informatuie. Luna trecuta, un raport realizat de Economic Daily News sustinea ca Apple lucreaza deja la un iPhone cu trei camere foto, care va fi lansat in 2019.