Potrivit publicației Phone Arena, Apple va reveni asupra deciziei sale de-a elimina sistemul Touch ID și de a-l înlocui cu FaceID.

Acest lucru s-a întâmplat odată cu lansarea iPhone X, iar vechiul sistem de autentificare nu se regăsește nici pe modelele de iPhone lansate anul trecut.

Acest lucru se va schimba însă, iar TouchID va fi reintrodus, pentru că sistemul s-a dovedit a fi sigur, ușor de folosit și popular în rândul utilizatorilor.

Sigur, asta nu înseamnă că vom revedea pe iPhone un senzor clasic de amprentă. Apple va lansa un model deosebit, cu senzorul de amprentă integrat în ecran, însă acest telefon va fi disponibil numai în China, anunță publicația The Global Times.

Cu siguranță, senzorul integrat în ecran ne arată că acest iPhone va avea display OLED. Prin urmare, este clar că Apple va renunța complet la telefoanele cu ecran LCD, începând de anul viitor.

Noul model nu va avea și FaceID, decizie care va duce la o reducere semnificativă a costurilor de producție și implicit a prețului de vânzare pentru acest telefon.

Pentru că nu va mai avea FaceID, telefonul va veni probabil cu un decupaj mai mic la nivelul ecranului. Nu mai este nevoie de un „breton” prea mare, pentru că nu vor mai exista mulți senzori pentru scanarea facială.

Astfel, experții cred că design-ul noului model va fi foarte reușit și pe placul utilizatorilor.

Nu este surprinzător că modelul inedit va fi destinat pieței din China, unde vânzările de iPhone au scăzut destul de mult în ultima vreme.

Chinezii preferă telefoane mai ieftine, de aproximativ 700 de dolari, dar care să vină cu specificații premium, cum ar fi senzorul de amprentă în ecran, camere foto pop-up sau procesoare puternice.

Foto: Phone Arena