Site-ul coreean ETNews sustine ca, incepand cu anul 2019, noile iPhone nu vor mai avea celebrul decupaj la ecran.

Introdusa odata cu iPhone X, aceasta specificatie este destul de controversata, dar necesara pentru a gazdui camera frontala si sistemul de recunoastere faciala.

Daca Apple va renunta cu adevarat la acest design, va trebui sa gaseasca o alta solutie pentru noua tehnologie. Este evident insa ca senzorii vor fi amplasati tot in partea de sus a ecranului.

Conform ETNews, Apple discuta deja cu diferite companii, pentru a gasi o alternativa la decupajul din ecran. O posibila varianta este ca in ecran sa fie facute mici orificii, pentru senzori.

Astfel, noile iPhone vor avea ecran full-screen, complet fara margini. Nu stim insa detalii despre dimensiunea sau rezolutia noilor ecrane care vor fi folosite.

Desi controversata, solutia ecranului decupat a fost imitata aproape imediat de producatorii de smartphone Android, dupa cum am putut vedea si la MWC 2018.

Deocamdata, modelele iPhone din acest an vor pastra cu siguranta decupajul. Apple a informat deja dezvoltatorii de aplicatii din App Store ca toate trebuie sa fie compatibile cu design-ul unui smartphone cu ecran decupat.